HomeTown Festival

HomeTown Festival is na 5 jaar niet meer weg te denken uit onze regio. Wat begonnen is als een kleinschalig evenement voor Midden-Delflanders is inmiddels een visitekaartje voor de hele regio. HomeTown brengt bewoners, toeristen en ondernemers samen en versterkt de sociale cohesie binnen onze gemeente door de unieke betrokkenheid van lokale ondernemers en vrijwilligers.

Hometown leeg podium overdag - Eventmanagement

Samen bereiken we meer!

Dankzij deze betrokkenheid is in de afgelopen jaren een stichting opgebouwd die zelf ook lokaal betrokken is. Zo organiseerde we in mei 2018 voor het eerst het HomeTown Golden Oldies Festival, het eerste 65+ festival van Nederland, kosteloos voor de ouderen van Midden-Delfland. 

Roy Boudesteijn (Eventials) is bij HomeTown Festival op vrijwillige basis voorzitter en onder andere verantwoordelijk voor F&B en catering, muzikale programmering, decoratie, planning, techniek, podiumbouw en logistiek. De aftermovies van de laatste jaren zeggen genoeg over het resultaat: . Ondertussen is HomeTown een festival met bijna 5000 bezoekers over 2 dagen, waarbij de zaterdag binnen 24 uur uitverkocht. 

HomeTown Festival is een plek waar samenhorigheid en gezelligheid bovenaan staan. Een plek waar we teruggaan naar de oorsprong van het hedendaagse festival met toegankelijke prijzen, muziek en mensen. Bovenal een festival dat gecreëerd is voor maar 1 doel: genot. 

Blik op de toekomst

De Maaslandse Ijsbaan zal in 2020 net als in voorgaande jaren als ‘thuis’ aanvoelen voor iedereen die HomeTown bezoekt. De warme sfeer in combinatie met de laatste dagen van de zomer maken dat velen nog één keer komen genieten van de zomer. Het gevoel van vrijheid en saamhorigheid maakt dat deze dag nooit meer zou mogen eindigen.

De focus van het evenement ligt op de mainstage, waarbij een kleine extra stage aan de weerszijde van het terrein zorgt voor variatie in muziekstijl en keuze. De mainstage start met zomerse deep-house, om vervolgens langzaam op te bouwen naar krachtigere tech-house en house. Zoals tijdens de vorige edities is ervaren, wordt dit door alle leeftijdsgroepen gewaardeerd. Tussendoor kan er worden genoten van lokale culinaire en culturele hoogstandjes van ondernemers uit de regio. Er is qua muziek, eten, drinken en cultuur voor eenieder wat wils. Daarnaast hoeven bezoekers bij geen van de faciliteiten lang te wachten omdat er voldoende capaciteit is.

Wanneer de avond valt start een spectaculaire lichtshow met professionele lasers om het festival knallend af te sluiten. Na afloop zullen bezoekers het festival helaas weer moeten verlaten om terug te gaan naar hun echte thuis. Komende editie wordt geprobeerd om de dorpen Schipluiden en Den Hoorn nog meer bij HomeTown te betrekken. Op deze manier kunnen we nog beter laten zien waar Midden-Delfland voor staat.

 

Hometown leeg podium overdag - Eventmanagement
Schuiven naar boven